vineri, 15 februarie 2013

7 Etape de intoxicare a organismului

Şapte etape de impurificare a corpului în alimentaţia incorectă şi etapele stării de boală a omului.

Pe măsura impurificării organismului, alimentându-se incorect, omul acumulează afecţiuni ale sistemului nervos central şi ale organelor interne, pe care macrobiotica le împarte în şapte etape.

1.Afecţiuni pe bază de oboseală generală.

2. Afecţiun de oboseală cu migrene dureri de oase şi dureri nedeterminate.

3. Afecţiuni cu eliminări anomalice de mucus, lichide sau erupţii cutanate.

4. Afecţiuni pe bază de staze şi depuneri, chisturi, tumori, polipi, pietre, obezitate.

5. Afecţiuni cu deformarea organelor. Formele şi funcţia se schimbă (ateroscleroza, reumatismul, poliartrita).

6. Afecţiuni cu dezvoltarea de paralizii.

7. Afecţiuni prin descompunerea celulelor şi organelor (cancerul - ca şi răzbunare a naturii datorită alimentaţiei incorecte).


Există şapte etape de impurificare a corpului care explică clasificarea sistemică a multor mii de afecţiuni şi natura multor mii de simptome. Dar dacă am înţelege aceste 7 etape de impurificare, atunci am înţelege toate formele de boli, şi astfel am găsi toate rădăcinile lor, cauzele şi la o dorinţă arzătoare şi o iubire de sine - să vă descurcaţi de ele.


1. Oboseala generală.
Cel mai des această etapă, etapa de impurificare a corpului dă semnale în cazul unui stil de viaţă sedentar. Oamenii mai mobili „o trec„ prin tranzit, fără a o observa. Dacă am compara persoanele active muncitoare cu un leneş, atunci leneşul va obosi mai repede. Dacă am compara persoana care lucrează în mişcare şi pe cea de la birou, atunci cel de-al doilea oboseşte mai repede. Dacă am compara persoana care mănâncă mult, cu acea care mănâncă puţin - primul oboseşte mai repede. Recomandăm cateva exerciţii pentru autoanaliză pentru prima etapă de impurificare a corpului:
1. Apăsaţi pe partea superioară a umărului, din lateral (acromion) din stânga şi din dreapta concomitent. Acelaşi procedeu aplicaţi şi în regiunea coloanei vertebrale din ambele părţi. Dacă şimţiţi dureri la apăsare, atunci produsele lactate, răsolul, şi alimentaţia cu multe componente amestecate şi-au făcut treaba în anchilozarea corpului, tensionarea coloanei vertebrale ce a adus la oboseală.
2. Uniţi palmele şi încercaţi să duceţi degetele în spate sub un unghi de 90 de grade spre palme. Dacă este un proces dureros şi nu se primeşte, înseamnă că etapa 1 de impurificare a fost instalată.
3. Ajungeţi la urechea stângă cu mâna dreaptă, îndoind-o peste cap, şi invers, urechea dreaptă cu mâna stângă .
4. Încercaţi să puneţi capul pe umărul stâng, apoi pe cel drept. Dacă aveţi dureri, înseamnă că a început spondiloza. Cea mai simplă metodă de profilaxie a spondilozei cervicale este de a vă aşeza pe pirostrii şi să vă mişcaţi.
Oboseala este rezultatul stazei energetice în corpul sedentar impurificat. Când veţi viza coloana vertebrală, veţi purifica corpul, veţi însuşi metodele de alimentaţie corectă, energia va circula la maximum prin organism, durerile şi oboseala vor trece.

2. Afecţiunile pe bază de oboseală şi migrene
Ele apar, dacă în prima etapă de impurificare, măsurile de purificare şi trecerea la un stil de viaţă mai activ nu au fost întreprinse. Creierul este un ţesut destul de mobil, care este irigat activ cu sânge. Dacă sângele nu este destul de purificat, el irită creierul, ţesuturile se dilată, comprimând terminaţiunile nervoase care se află în abundenţă în creier şi apar durerile de cap. Analgezicele, pe care le iau de obicei bolnavii, fac plasma din ducturile nervoase inaptă pentru a transmite impulsurile de durere. Dar nu înlătură cauza durerilor. Cunosc sute de oameni, care nu mai au migrene doar după o purificare a intestinelor şi o aducere la normalitate a alimentaţiei. Alte impurificări pe bază de produse rezultante în urma digerării hranei provoacă durere cronică, care nu se aseamănă cu durerile din alte cazuri. De exemplu, impurificarea sângelui cu bilirubină (ficat murdar) provoacă întotdeauna dureri temporale. Insuficienţa de cremene provoacă o durere şi o distonie vegetovasculară de tip hipotonic la partea occipitală şi frontală a craniului.

3. Afecţiuni cu eliminări anormale.
Afecţiunile din etapa a treia de impurificare a corpului, în zilele noastre sunt cotate ca şi reacţii alergice sau de desensibilizare. De obicei, cum apar alergiile nimeni nu-i spune omului despre etapa a treia de impurificare a corpului, dar caută factorul de natură alergogenă sau pe cel domestic care catalizează (amplifică) reacţia de purificare a organismului. Aceasta poate fi pulberea casnică, evaporările din acvarium sau polenul de la flori sau parfumurile, pudra, puful de plopi, căpşunile şi citricile. Lista este întotdeauna mare , studii şi lucrări sunt multe. În sfârşit alergenul este găsit se prescrie tratament antialergic, adică un preparat care popreşte eliminarea reziduurilor din organism, provocat de alergen, procesul natural de purificare corporală. Bolnavii cu alergii şi etapa a treia de impurificare a organismului aveau dreptul să primească preparate fără plată şi concedii pe timp de vară, atunci când înfloresc plantele şi alergia se manifestă destul de intensiv. 
Cel mai puternic alergen în zilele noastre este considerată ambrozia, adică polenul florilor sale. Dar mii de ani în urmă (conform lucrărilor lui Hipocrate, şi a recetelor lui Aviciena) oamenii utilizau Ambrozia ca şi purificator al corpului. La această etapă de impurificare apar şi afecţiunile care în prezent nici nu sunt cotate drept boli. Acestea sunt eliminările brânzoase, lipidice şi a mucusului din organele genitale feminine. Ele apar în rezultatul unei alimentaţii incorecte, părţile nocive ale căreia sunt eliminate de către sânge prin organele genitale. Aceste impurităţi sunt create de produsele lactate (lapte, iaurt, brânză, smântână, brânza dulce, unt, îngheţate, creme, torturi) de către hrana grasă şi ciocolata cu unt. Dacă nu vom exclude aceste preparate din alimentaţie, mucusul nu va va reuşi să iasă sub forma eliminărilor candidoforme, se vor acumula şi vor provoca chisturi ovariene, ocluzia trompelor uterine, fibroame, induraţii în glandele mamare.
Începutul acestor afecţiuni debutează la vârsta de 3- 5 ani. La vârsta mai înaintată, în climax substanţele balaste sunt aruncate periodic din sistemul genital în sânge, ce măresc temperatura de ardere a acestora. Astfel, apar "bufeele", în special la femeile cu carenţă de cremene şi alte microelemente. Ieşirea din situaţie este foarte simplă - Micşoraţi (şi mai bine înlăturaţi) din dietă aceste produse nocive, întroduceţi microelementele necesare, şi desigur purificaţi şi susţineţi o activitate normală a intestinului. La acest grup de impurificare corporală poate fi numită Enureza ( lipsa retenţiei de noapte a urinei).

4. Afecţiunile cu staze şi depuneri
Sunt afecţiuni ale apar drept rezultat al impurificării corpului prin intestin. Ele sunt cele mai răspândite. Şi de obicei cu ele au de afacere chirurgii. Dacă omul nu ia măsuri de purificare a corpului la primele trei etape de impurificare, atunci reziduurile se întăresc, formează chisturi, lipome, fibrome, adenome, litiaze, mucusul umple căile respiratorii şi cavităţile organelor. Cele mai chinuitoare sunt procesele, legate de obstrucţia căilor ducturilor craniene. Să ne facem un autotest:
1.cu degetele apăsaţi pe regiunea submandibulară, în direcţie de jos în sus. Dacă se va simţi o durere, atunci în hoanele nazale s-a adunat mucus.
2. Apăsaţi pe punctele de după urechi din stânga şi din dreapta.
Dacă apar dureri - s-a adunat mucus în ducturile urechii interne. Lipomele submaxilare vorbesc despre acumularea de mucus în alveolele pulmonare. Suprafaţa respiratorie este blocată. Controlaţi şi pielea de pe obraji. Dacă înregistrează rugozitate, acnee, fistule , atunci în plămâni s-a acumulat mucus lipidic.
La femei mucusul lipoid se mai acumulează şi la nivelul sternului, mai ales când iubiţi îngheţata şi alte produse lactate reci. La bărbaţi atracţia faţă de produsele lactate reci, dulciuri şi sucuri, provoacă deficienţe la nivelul prostatei. Primele semne de acumulare a mucusului lipidic în regiunea glandei prostatice apar sub formă de acnee pe piele şi în jurul organelor genitale. O mare acumulare de acest fel poate fi înregiostrată în ficat şi rinichi controlaţi tendonul lui Ahile. Extins, subţire. Fără dureri la masaj înseamnă că totul e în regulă. Dar dacă e gros, grăsos şi edemaţiat înseamnă că în jurul organelor genitale s-a adunat mucus. Ochii evidenţiază foarte timpuriu acumularea de mucus în cutia toracică, ovare şi prostată. Sub pleoapa inferioară se observă depuneri albicioase şi gălbui de mucus, ceea ce înseamnă că oraganele bazinului mic sunt impurificate cu mucus. La femei apar eliminările albicioase, iar la bărbaţi se dezvoltă impotenţa.

5. Afecţiunile de tensionare şi supertensionare, legate de deformarea organelor.
Cele mai expresive afecţiuni din etapa dată de impurificare corporală sunt cele de tensionare la nivelul sistemului cardio-vascular (cord, arterii, vene, sistemul limfatic). Există două forme de afecţiuni ale sistemului circular, care provoacă supertensionarea cordului. Micşorarea lumenului vascular. Mărirea volumului cordului. Vasele devin rugoase, iar pe pereţii lor se depune colesterol. Adesea la un surplus de lipide nedigerate în organism, se dezvoltă reumatismul, poliartritele etc. Utilizarea unei cantităţi mari de lactate, de dulciuri, produse din cocă la început impurifică ficatul, apoi când acestea nu-şi mai pot îndeplini suficient funcţiile, creşte conţinutul reziduurilor în sânge, şi apar afecţiunile ce măresc volumul cordului. Adesea acestea apar din cauza abuzului de alcool.

6. Afecţiuni cu dezvoltarea de paralizii.
Este una dintre formele mai grele de manifestare a bolilor datorate reziduurilor intestinale. Adesea se poate auzi despre scleroza difuză şi că această afecţiune nu poate fi tratată. Nu este aşa. Omul îşi poate impurifica corpul treptat şi atunci bolile sunt cotate ca şi corespunzătoare vârstei. Se consideră că paraliziile apar la vârste înaintate. În prezent apar şi mai devreme. Nu sunt rare cazurile de paralizie apărute la 30 de ani. Tot aici la această etapă apare şi scleroza difuză şi boala Behterev (din cauza surplusului de sare din jurul coloanei vertebrale) boala Parchinson (tremor).
- cu tremor mărunt (în corp s-au acumulat reziduuri din cauza surplusului de alimentare cu dulciuri, cafea, vin, ciocolată,  medicamente),
- cu tremor mai mare (în corp se acumulează substanţe reziduale din cauza cantităţii mari de carne, ouă şi lapte utilizate).
Pentru a ne izbăvi de afecţiunile etapei a patra de impurificare a corpului, trebuie să spălăm şi să purificăm corpul, să aducem în regulă sistemul nervos central, să optimizăm alimentaţia lui..

7. Afecţiunile cu descompunerea celulelor şi organelor.
Apar atunci, când la impurificarea de grad înalt a corpului cu produse reziduale ele nu sunt eliminate, mecanismele compensatorii ale organismului nu sunt declanşate, pentru a redresa urmările dereglării majorităţii proceselor biochimice. La starea dată de cultivare, păstrare şi realizare a produselor agricole, alimentaţia devine baza proceselor degenerative în organism. Cancerul este un fenomen care conveţuieşte cu noi prin stilul de viaţă. Dacă nu avem puterea de a-l schimba fundamental întregul nostru stil de viaţă şi alimentaţie, nu ne vor salva institutele de cercetare, centrele oncologice, cabinetele diagnostice, şi faptul real de apariţie a proceselor degenerative se va instala în următoarea victimă.
Cancerul se instalează foarte devreme, încă din maternitate, când copilul este îndepărtat de mamă, şi este lipsit de colostru, laptele matern, apoi este alimentat artificial. Prima constipaţie la copil este primul pas spre cancer. Conform datelor savantului american Gerson, dintre 10 000 cazuri clinice de diagnostic al cancerului 9999 sunt drept urmare a intoxicaţiei cu masele fecale proprii, pe când spălarea organismului, educaţia populaţiei pentru o alimentaţie corectă, poate salva vieţile. Calea spre asanare este una - detoxifierea întregului organism pentru restabilirea metabolismului general prin asimilarea alimentelor, începând din momentul întroducerii acesteia în organism şi terminând cu evacuarea ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu