luni, 1 aprilie 2013

Candida - poate fi tratată natural

Lăsată netratată Candida se poate generaliza la nivelul întregului organism (Candidoză Sistemică) cu efecte nefaste asupra sănătății

Nu uitați că și bărbații pot fi purtători de candida și că odată instalată la femeie în organism, cu siguranță și partenerul suferă de această boală (chiar dacă la el nu se manifestă). Este bine ca și el să se trateze simultan pentru a evita recidiva

Candida albicans este un fungus care face parte din familia drojdiilor și există, în mod normal în numar mic, în tractul gastrointestinal unde coexistă cu diferite alte bacterii (folositoare sau dăunătoare). Problemele apar când balanța dintre Candida și bacteriile folositoare se înclină în favoarea Candidei (de multe ori în urma tratamentelor cu antibiotice), creând așa numitul Sindrom de Supra-creștere Candida (Candidoza).

Manifestările posibile, cele mai frecvente sunt: balonări, gaze intestinale, diaree, oboseală, dureri de cap, stare depresivă, infecții vaginale repetate (la femei). Candidoza acută afectează absorbția nutrienților la nivel gastro-intestinal și poate să afecteze devastator atât sistemul imunitar cât și metabolismul. 
Cauze:  
- consumul de antibiotice fără a fi însoțite de probiotice. Doctorii prescriu antibiotice în multe boli, uitând sau neștiind să prescrie și probiotice, o greșeală care costă enorm pacientul - contact sexual sau sărut cu partener infectat 

- consumul de alimente acide(toate produsele care conțin zahăr indiferent sub ce formă, alimente proteice (carne, lactate, ouă)) şi băuturi acide (coca cola, sucuri acidulate, bere, vin, apă minerală carbogazoasă etc) 

- stresul oxidativ produs de: stres(emoții negative, frică, ură, mânie, supărare etc), efort fizic și intelectual, toxine acide din apă, aer și mâncare, radiații produse de telefoane mobile și alte aparaturi electro-casnice etc. 
Concluzie: toată lumea are Candida în corp, dar ea se va înmulții prea mult numai când organismul este acid. 

Soluția :alcalinizarea organismului 
Când se înmulțește prea mult, Candida se poate răspândi în tot organismul, manifestându-se cu predilecție în urmatoarele zone:

1. Sistemul digestiv. Simptome: balonări, gaze, crampe, diaree/constipație alternative, alergii multiple la alimente.

2. Sistemul nervos. Simptome: oboseală anormală, nervozitate nejustificată, amețeala, depresie, rateuri de memorie, insomnie, minte încețoșată.

3. Pielea. Simptome: eczeme, psoriasis, urticarie, acnee, infecții la unghiile de la picior.

4. Zona bucală manifestându-se sub forma unei plăci albe pe limbă asemănătoare laptelui(pușchele) sau crăpături în colțurile gurii.

5. Traiectul genito-urinar. Simptome: sindrom pre-menstrual cu dureri, nervozitate, balonari, crampe, dureri de cap, poftă de dulce, infecții urinare/vaginale, scurgeri vaginale de culoare alb lăptoasă în general urât mirositoare, pierderea interesului pentru sex (femei), mâncărime anală, prostată, impotență (bărbați).

6. Sindrom endocrin. Simptome: hiper/hipo-tiroidism (în funcție de organism), boală auto-imunitară. 

7. Uneori Candida intrată în sânge se poate localiza la prostată, ficat sau splină cu efecte foarte grave.

Întrucât toxinele foarte potente eliberate de acest parazit pot ajunge în orice țesut/organ (Candida sistemică), sindromul a fost asociat cu multe boli (cardiovasculare, cancer, SIDA, scleroză multiplă, astm, artrită, sinuzită, infecții repetate la ureche, alcoolism, diabet, hipoglicemie,etc), și de aceea greu de identificat. De obicei, ciupercile (fungi) crează infecții secundare, oportuniste, pe fondul unui sistem imunitar slăbit.

Diagnosticare: prezența anticorpilor în sânge sau prezența Candidei la analiza scaunului. Foarte adesea, nivele ridicate inexplicabile ale colesterolului sunt rezultatul micotoxinelor eliberate de Candida. Cercetari recente arată că prezența micotoxinelor secretate de Candida și de alte fungusuri stimulează organismul să producă mai mult colesterol pentru a anihila aceste toxine. Supraproducția de colesterol poate duce la depunerea în exces a acestuia pe pereții sistemului cardio-vascular. De multe ori Candida nu poate fi detectată prin analize medicale, ci doar prin simptome. Uneori se dau diferite diagnostice și se aplică tratamente inadecvate când de fapt la rădăcina problemei se află Candidoza. 

Candidoza este o afectiune pe care în mod regretabil, multi oameni (chiar și unii medici) o neglijează ca pe una minoră, dar în realitate consecințele pot fi devastatoare prin dereglarea metabolismului și distrugerea sistemului imunitar. Multe, dacă nu o mare majoritate a afecțiunilor pot avea ca punct de plecare un exces de Candida.

Rar există persoane care să nu sufere de Candidoză într-o măsură mai mare sau mai mică. A te trata de Candida este un pas către însănătoșire, este un pas către prevenția unor afecțiuni care pot deveni ireversibile.SIMPTOME 
§ Infecții vaginale recurente 
§ Oboseală constantă, amețeli, proastă dispoziție 
§ Salivă albă lipicioasă și depuneri albicioase pe limbă, crăpături în colțurile gurii
§ Dureri abdominale, gaze abdominale, indigestii 
§ Dureri articulare asemănătoare celor provocate de artrită 
§ Scurgeri din sinusuri ,căderea părului
§ Pierdere sau creștere în greutate fără a putea fi schimbate (nu poți să crești în greutate sau să slăbești) și explicate.
§ Minte încețoșată, ne-eficientă 
§ Micoze (picior de atlet) la degetele de la mâini sau picioare.
§ Infecții urinare recurente (rezistente la antibiotice) 
§ Ochi iritați, înroșiți, lăcrimând 
§ Pete roșii pe piele (eczemă, dermatită atopică) 
§ Mâncărimi și iritări în zona anală sau în jurul organelor sexuale 

CANDIDOZA VAGINALĂ 
Statisticile arată că 3 din 4 femei dezvoltă candidoză vaginală într-un moment al vieții. Medicii ne recomandă o igiena riguroasă și alimentație adecvată împreună cu un tratament medicamentos corect, dar acest lucru nu este de ajuns.
Ce este candidoza vaginala?
Candidoza vaginală este provocată de o ciupercă microscopică, numită Candida Albicans.
Pe suprafața mucoasei vaginale este prezentată permanent o floră, fără însă a cauza o micoză genitală. Această floră este formată atât din microorganisme cu rol de protecție dar și din microoganisme potențial periculoase.
Microorganismele cu rol de protecție, cum sunt lactobacteriile, controlează de fapt evoluția ciupercilor din grupa Candida Albicans.
În anumite condiții însă, numărul ciupercilor crește semnificativ, iar în acest caz se manifestă această afecțiune: candidoza vaginala.
Ce simptome are Candidoza Vaginală? Manifestarea caracteristică este o scurgere vaginală de culoare albă, urât mirositoare, abundentă, care irită mucoasele și pătează lenjeria. Secrețiile sunt însoțite și de mâncărimi, iritarea și înroșirea organelor genitale, iar uneori pielea perineului se crapă chiar și la atingeri ușoare (cu hârtia igienică de exemplu).
Deseori apare și o senzatie de arsură în timpul urinarii și chiar dureri în timpul actului sexual. Există însă și cazuri în care candidoza nu provoacă nici un fel de neplăceri, fiind depistată doar în urma unui control ginecologic.
Dacă sistemul imunitar cedează, infecția se răspândește în tot corpul și apar simptome ca: oboseală, amețeală, dezorientare, lipsa puterii de concentrare, schimbarea dispoziției, dureri de cap, depresie, dureri de urechi, tuse, surzenie, lăcrimarea sau senzația de ardere la nivelul ochilor, dureri musculare, iritabilitate, poftă de dulciuri, eczemă, psoriazis, multiple alergii, infecții fungice, sensibilitate crescută la mâncare și substanțe chimice.

NU STIȚI DACĂ AVEȚI CANDIDA?
Răspundeți DA sau NU la urmatoarele, întrebări:
1. Ați avut vreodată infecții vaginale caracterizate prin: apariția unei scurgeri albicioasă, grunjoasă? Sau usturimi ori mâncărimi în zona vaginală. Sau infecții urinare frecvente?
2. Ați luat vreodată antibiotice sau anticoncepționale, sistem imunitar slabit, memorie slabă, dezorientare, incapacitate de a lua decizii?
3. Aveți hipersensibilitate la alimente, intoleranță la gustul și mirosul alimentelor ?
4. Ați folosit vreodată inhalanți anti-astmatici, senzație de rău fără o cauză anume?
5. Tinjiti după zahăr sau dulciuri, aveți mucus în scaun, psoriazis?
6. Tinjiți dupa pâine, mâncați pâine zilnic, respirație urât mirositoare?
7. Simțiți nevoia de băuturi alcolice, beți băuturi alcoolice în mod regulat?
8. Aveți gaze intestinale, balonări, râgâiți, pușchele pe limbă, congestie nazală, probleme digestive, arsuri la stomac, diaree sau costipație, dureri abdominale?
9. Vă simțiți adesea obosiți sau obosiți ușor, secreții nazale , respirație șuierătoare, tuse?
10. Când vă sculați dimineața aveți pe limbă depuneri albicioase ?
11. Aveți stări depresive caracterizate prin lipsa de poftă de lucru, dureri de cap, articulare, musculare, probleme de coordonare a mișcărilor, amețeli?
12. Aveți tendințe spre hipoglicemie, iritabilitate atunci când vă este foame, nervozitate, mâini și picioare reci, atac de panică, depresie, plângeți ușor?
13. Aveți alergii (mâncărimi de piele, mâncărimi în gât, tuse alergică), anxietate, letargie, somnolență după ce ați mâncat, sensibilitate severă la parfumuri?
14. Aveti mâncărimi vaginale, endometrioză, fibrom uterin, probleme cu ovarele, probleme menstruale, PMS, dureri abdominale, prostatită, dezinteres pentru sex,?
15. Aveți mâncărimi în zona anală (la femei sau bărbați)? 

Dacă răspundeți DA la cel putin 3 din întrebările de mai sus, șansele sunt foarte mari să suferiți de Candidoză.
Practic toată lumea suferă de Candida. Candida albicans este una din cele peste 80 specii de candida. Aceste forme de drojdii dau peste 70 de toxine care afectează pe om și crează un mediu favorabil pentru viruși, bacterii rele și paraziți în corpul uman. Candida este adesea confundată cu: Oboseala cronică, colita, boli cronice, simdromul colonului iritabil, depresii, acid reflux, gripă, alergii, răceală, viruși. 


O cauză de bază care duce la dezvoltarea candidei este consumul de antibiotice. Chiar dacă nu le luați personal din farmacii pentru un scop anume, le veți introduce în organism prin carnea cumpărată din super market, care conține antibiotice și hormoni din greu. De aceea este indicată carnea organică provenită de la animale crescute fără concentrate și concentratele de proteină și amino acizi, alături de probiotice și prebiotice, care restabilesc flora microbiană bună din intestin. Candida distruge flora microbiană bună din intestin, iar medicamentele antifungice crează rezistență a tulpinelor de ciuperci și drojdii și pur și simplu le înmulțește cu mare viteză. Ridicând pH-ul sângelui (mai alcalin) se restabilește flora microbiană bună în intestin. Microorganismele fungice sunt foarte aproape de natura paraziților și chiar dacă le eliminați din corp ele pot revenii la scurt timp și nu este de mirare că nu vă simțiți bine.

Candida se poate răspândii prin contact sexual, prin naștere la copii. Ea se găsește în faldurile anusului, de unde ușor trece în vagin și infecția reapare. Femeile suferă mai adesea de candida datorită structurilor biologice a organelor genitale
Bărbații contactează la fel de frecvent candida, dar la ei simptomele pot apare mult mai târziu.

Candida se dezvoltă la cald și umed și în mediile cu multă glucoză. Dr. John Lee un expert în probleme privind sănătatea femei afirmă că: dominația estrogenică determină o creștere a mucoasei glucozei, care duce la o supercreștere a candidei. Echilibrând estrogenii cu progesteron (Gest One) vom scădea riscul de creștere a candidei.
Poți avea candida fără să ai o infecție activă puternică, detectabilă la analiză. Nimeni nu și-a închipuit că un lucru bun, cum este drojdia, poate fi și dăunător organismului. Ea există în mod natural în organism, fără a fi băgată în seamă. Dar la o înmulțire exagerată se produce un dezechilibru în corp cu efecte catastrofale asupra sănătății. Candida ia naștere din spor, ca orice ciupercă, din care formează miceliu într-un timp foarte scurt. Din acest miceliu se formează tentacule, care cresc în anumite condiții foarte rapid și devin periculoase. Candida rămâne în forme nepatogene (nepericuloase) de dezvoltare atâta timp cât mediu nu îi permite înmulțirea. Alcalinitatea sângelui o face să se mențină în faza de spor și să nu fie detectabilă la analize. Când drojdiile sunt lăsate necontrolate de flora microbiană bună (Lactobacilus acidophilus), se multiplică și se convertesc în forme fungice, care apoi multiplică și ajung în toate țesuturile corpului, în special în mucoasele membranelor. Acidul creeat prin creșterea drojdiilor are rădăcini numite rhizoizi, care penetrează peretele intestinului și alături de particulele indigeste și toxinele din alimente produc alergii și sensibilitați. Candida albicans necontrolată produce formaldehidă și acetaldehidă, care produc nenumărate probleme în tot organismul. Aceste toxine sunt otrăvuri care sunt convertite în ficat în alcool și astfel se explică de ce unii oameni au simptome de beție, inclusiv ciroză, chiar dacă ei nu sunt consumatori de alcool. Consecințele dezechilibrului drojdiilor poate fi devastator pentru organism. 

Organismul uman funcționează după reguli foarte precise, care trebuie respectate, indiferent dacă le știm sau nu, le respectăm sau nu, le acceptăm sau nu. Nici un medicament din lume nu ne va vindeca atâta timp cât nu sunt create condițiile pentru o funcționare corectă a organimului uman, atâta timp cât nu umblăm la cauza principală a boli, adică ACIDITATEA. 

În tratamentul Candidozei trebuie să ținem cont de:
1. ”Organismul uman este ușor alcalin ca și construcție și produce acid prin funcționare”. Dr. Robert Young
2. Candida se înmulțește în mediu acid.
3. există o singură boală ACIDITATEA și un singur tratament ALCALINIZAREA

Ținând cont de aceste 3 lucruri tratamentul va cuprinde urmatoarele etape:
- Alcalinizare + hidratarea cu Coral Mine și Microhydrină
- Deparazitarea și Dezintoxicarea (Cola Vada, C-free, Scoarţa arborelui de furnici...)
- Nutriția sănătoasă (Mega Acidophilus)
- Protecția


Candida este unul din cei mai periculoși paraziți, pe care îl găsim la toată lumea. Din păcate majoritatea dintre noi nici măcar nu știu că îl au. 
Fă-ți plăcerea de a te simții curat, sănătos și viguros cu produsele Coral Club International.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu