marți, 18 octombrie 2016

Cum sa faci lapte de cocos acasa

Laptele de cocos este deja pentru multi oameni alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert. Are un gust delicios!

INGREDIENTE:
  • 5 linguri de fulgi de cocos
  • 500 ml apa
MOD DE PREPARARE:

Punem 5 linguri de fulgi de cocos la hidratat cu la temperatura camerei. Cel mai bine lasam peste noapte la hidratat sau minim 30 minute. Lasam la hidratat ca fulgii sa-si recapete proprietatile si sa fie mai usor la mixat.
Turnam in blender si mixam 1 sau 2 minute. Apoi se strecoara cu ajutorul unui tifon, astfel obtinem laptele de cocos.

Ideal ar fi de consumat proaspat, insa poate fi pastrat 3 zile la frigider intr-o sticla cu capac. Veti observa ca daca e tinut la rece, la suprafata se ridica o crema, iar la fudul vasului e un lichid transparent sau alb. Cea de la suprafata nui altceva decat crema de cocos. Inainte de consum de agita sau se amesteca bine laptele.

Daca doriti sa fie dulce puteti adauga orice indulcitor atunci cand punem in blender sa mixam. Se poate adauga curmale fara samburi sau miere.

Pulpa care a ramas de la lapte nu se arunca, putem folosi la bombonele, in terci, in smoothie ect.

Beneficiile laptelui de cocos:
  • Imbunatateste sistemul imunitar si ne da energie.
  • Combate infectiile - deoarece contine un acid gras numit acid lauric. De aceea, e bun impotriva infectiilor si virusilor.
  • Lupta cu kilogramele - contine fibre, e satios si ajuta la accelerarea arderii grasimilor.
  • Ajuta la structura osoasa - nu are foarte mult calciu, dar contine fosfor.
  • Regleaza nivelul zaharului din sange - deoarece e o sursa de magneziu. Astfel, ajuta la metabolizarea glucozei in organismul uman.

Rapid, Simplu si Sanatos!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu