miercuri, 11 iunie 2014

Spirulina in cosmetica face adevarate minuni

Orice domnisoara sau doamna are micul ritual de frumusete care il repeta cat de cat regulat. Fie ca il aplicam regulat, fie ca nu. Insa va pot recomanda sa incercati Spirulina atat in interior cat si in exterior sa vedeti puterea ei, deoarece este elixirul tineretii. Ceea ce ne face frumoase nu se vede doar cu ochiul liber si ca o mare parte vine din interiorul nostru.

Spirulina este alga frumusetii. Este utilizata si ca produs de infrumusetare: masti pentru ten si par, sampoane, creme. Astazi in multe saloane de cosmetica se fac impachetari cu Spirulina pentru a reda fermitatea cu efect de lifting si pentru slabit. Sunt si tratamente anti-celulita, stimuleaza circulatia sangvina la nivel cutanat si calmeaza sistemul nervos.

Spirulina in cosmetica:
-intarzie imbatranirea pielii, redandu-i supletea, un adevarat lifting asupra ridurilor
- actioneaza impotriva alergiilor cutanate si asupra petelor
- constituie un excelent calmant in tratamentul tenului cu acnee
- regenereaza tesuturile

- stimuleaza circulatia si la nivel de scalp, fiind des folosita in masti impotriva caderii parului

- este folosita si la impachetari in tratament anticelulitic sau in scrub-uri, pentru o exfoliere rapida a tenului

Pulberea de spirulina se poate adauga in preparatele cosmetice deja existente. Inainte de a amesteca pulberea obtinuta din spirulina cu celelalte ingrediente, praful de spirulina trebuie dizolvat in apa si nu in alcool sau in ulei.

Spirulina are o mare putere de penetrare la nivelul pielii, reducand porii dilatati si netezind ridurile. Mastile pentru fata ce contin spirulina au un efect calmant asupra pielii, inlaturand iritatiile si reducand inflamarea. Folosite periodic, acestea au un efect regenerator asupra pielii, oxigeneaza celulele si redau prospetimea si tineretea tenului.

Mastile si tratamente homemade sunt cele mai la indemana deoarece sunt simplu de realizat. Mai jos gasiti cateva retete, aplicabile pentru toate tipurile de ten si pot fi personalizate foarte usor prin adaosul altor ingrediente atat cosmetice (uleiuri esentiale, vitamine) cat si comestibile (miere, smantana, galbenus de ou, suc de citrice, lapte, branza de vaci, apa ect.).

Masti pentru ten:
Masca cu spirulina si cu miere.Ai nevoie de o lingurita cu varf cu spirulina pudra. De asemenea, iti mai trebuie o jumatate de ceasca de miere pura. Amesteca cele doua ingrediente si aplica masca inainte de culcare, las-o sa actioneze cam 5 minute, dupa care clateste cu apa calda.

Masca cu spirulina si cu smantana.

Ai nevoie de o lingura de spirulina pudra, o lingura de smantana si o lingurita de tarate de ovaz. Amesteca toate ingredientele pana cand obtii o pasta moale. Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care curata cu apa calda.

Masca pentru par:
Ai nevoie de o lingura de spirulina pudra, amestecat treptat cu 2 linguri de lapte, o lingura de miere, 5 picaturi de zeama de lamaie, 5 picaturi de vitamina A uleioana. Se amesteca toate ingredientele pana cand obtii o pasta omogena, apoi se aplica pa par si se lasa sa actioneze timp de 30 minute, dupa se clateste cu apa si sampon. Masca se poate utiliza de 2 ori pe saptamana.
Masca pentru par este indicata pentru regenerarea parului si accelerarea cresterii acestuia, pentru refacerea firului degradat si cresterea rezistentei parului.

Sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu