marți, 21 mai 2013

Uleiul de arbore de ceai - "Farmacie intr-o sticla".

Uleiul de arbore de ceai poseda remarcabile efecte antiseptice si curative, fiind extrem de eficient in combaterea multor microorganisme. El anihileaza 26 de specii bacteriene si 54 de ciuperci, majoritatea de tip Candida. In plus, el accelereaza vindecarea si cicatrizarea, are efecte usor analgezice si reduce procesul inflamator si intensitatea durerii.
Arborele de ceai, un arbore de leac.
Uleiul esential de arbore de ceai verde are un efect antiseptic triplu: actioneaza impotriva bacteriilor si a virusilor, are actiune cicatrizanta, antiinflamatoare, expectoranta si balsamica. 

Uleiul esential de inalta calitate ofera numeroase posibilitati terapeutice. Desi este un puternic dezinfectant natural, acest ulei nu produce iritatii atunci cand este aplicat asupra zonelor delicate, precum membranele sau mucoasele.

Proprietati: antibacterian, antifungic (candida in special), antiviral, purifiant, antiseptic, stimulant si tonic,  dezinfectant, antinfectios general. 
Precautii: Uleiul din arbore de ceai este considerat foarte puternic, ne-toxic si ne-iritant. Totusi, exista persoane sensibile sau situatii in care trebuie administrat cu precautie, evitandu-se aplicarea nediluata pe piele, pe rani adanci, in zona ochilor, nasului, urechilor sau pentru uz intern.

Sa vedem cum poate fi aplicat in practica:
1. In cosmetica:

Uleiul esential de arbore de ceai are o mare putere de penetrare la nivelul pielii, ajungand in fluxul sanguin. Toate produsele cosmetice care contin acest ulei au actiune de regenerare a pileii, de oxigenare a celulelor, precum si efecte antiaseptice si antibacteriene. O astfel de crema o puteti gasi in clubul nostru Emu Oi with Tea Oil. Pentru a va imbogati crema de fata este suficient sa adaugati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai verde si astfel puteti realiza un masaj facial vitaminizat pentru tenul gras sau cu acneee. In acest caz, este foarte importanta igiena zilnica a pielii. Puteti adauga patru picaturi de ulei pe un tampon de vata impregnat cu lotiune tonica. Spalati bine fata, apoi aplicati din nou doar uleiul esential. Pentru inlaturarea micilor riduri, puncte negre sau pete rosii de pe fata, uleiul esential de arbore de ceai verde face minuni. 
Tratarea acneei - 2 picaturi de ulei de arbore de ceai la o lingura de apa plata sau cel mai efiectiv la o lingura de HydraCel si se utilizeaza prin tamponare.

2. Par frumos si sanatos: uleiul esential de arbore de ceai verde este benefic si pentru regularizarea activitatii glandelor sebacee ale pielii capului. Puteti adauga in sampon 3 picaturi de ulei de arbore de ceai si astfel veti avea un par normal, nici gras, dar nici uscat, profilaxia matretii, caderea parului, inlaturarea excesului de sebum de pe scalp.

3. 
Igiena corporala: este mai bine sa prevenim decat sa tratam, iar cu arborele de ceai verde putem stabili mici ingrijiri pe care le putem transforma in norme cotidiene. Este recomandat sa aveti mereu la indemana un gel si adauga cateva picaturi de arbore de ceai verde. El este ideal pentru persoanele care merg la o sala de gimnastica, la piscina sau in oricare alte locuri publice unde exista implicit pericolul de infectii. Bai aromatice 5 picaturi de ulei de arbore de ceai in cada si 2 linguri de sare de baie cu Microhydrina pentru psoriazis, eczeme, afectiuni cutanate, atunci cand doresti sa te relaxezi, cand ai dureri de cap sau migrene. Daca adaugati cateva picaturi de ulei de arbore de ceai in apa calda puteti beneficia de o excelenta baie antiseptica. In caz de micoze, puteti aplica direct cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai verde. De asemenea, este indicat pentru infectiile vaginale sau usturimi. In cazul masajului corporal, bai sau saune.Herpes - aplicat pe locurile afectate, uleiul de arbore de ceai in stare pura are efect antispetic si analgezic, previne raspandirea infectiei si usuca veziculele de lichid. O picatura in zona afectata.
Artrita - pentru reducerea durerilor se va utiliza cu succes o combinatie din 40 de picaturi de ulei de arbore de ceai si 100 ml ulei vegetal presat la rece. Cu acesta combinatie se maseaza zonele dureroase astfel incat sa fie absorbit de catre piele.
Iritatiile de dupa epilare - dizolva 3 picaturi de ulei de arbore de ceai intr-o lingura de ulei de masline sau foloseste crema Emu oil with tea oil - pentru a folosi in zona inghinala. Daca veti folosi cu ulei de masline se va absorbi mai greu, insa va elimina iritatiile.


4. Pentru ingrijirea cavitatii bucale: uleiul din arbore de ceai este eficient chiar si impotriva celor mai grave cazuri de respiratie neplacuta (halitoza). Folosit cu regularitate in ingrijirea orala, el ajuta la prevenirea durerilor de gingii, stomatita, gingivita, a cariilor si parodontozei. Se clateste gura in fiecare seara cu un pahar cu apa in care s-au adaugat 3-5 picaturi de ulei de arbore de ceai.

5. Muscaturile de insecte - uleiul de arbore de ceai este bine tolerat la nivelul pielii si se poate folosi in mod repetat, fara a ne face griji in privinta eventualelor iritatii. Dupa o intepatura de insecta se tamponeaza zona afectata de cateva ori pe zi. Atentie la capuse - mai jos o metoda naturala de a scapa de capuse si nu numai. 

6. Contra infectiilor: in aromaterapie, uleiul de arbore de ceai verde este utilizat pentru intarirea sistemului imunitar. Micile infectii, precum gripa vor fi inlaturate, iar organismului ii va creste rezistenta contra microorganismelor si se va mari activitatea celulelor.
Cand esti racit sau nasul infundat - 5-7 picaturi in apa si inhaleaza 3 minute minim cateva zile.


7. Intrebuintarea la uz casnic: stergeti toate suprafetele. Se dezinfecteaza galetile de gunoi folosind apa fierbinte si jumatate de lingurita de ulei de arbore de ceai. Ajuta la improspatarea covorului. Dezinfectarea suprafetelor si a lengeriei. Poate fi folosit in curatarea obiectelor din bucatarie.
Curata mucegaiul - se amesteca otet de mere si ulei de arbore de ceai si frecati petele de mucegai, apoi se usuca.
Gel purifiant pentru maini, fara clatire - pentru 50ml: 1 picatura din tub - gel de aloe cu nanoclusteri si 5 picaturi de ulei de arbore de ceai si apa plata. Intr-un recipient se transfera gelul de aloe, uleiul de arbore de ceai si apa. Este bun atunci cand este nevoie de o usoara dezinfectare si igienizare suplimentara sau in locurile unde nu este posibilitatea spalarii pe maini (locurile publice sau pentru copii la scoala).


Sigur exista si alte moduri in care ne poate ajuta uleiul de arbore de  ceai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu