joi, 30 mai 2013

Psoriazisul - o boala a pielii inflamatorie cronica greu de tratat, insa nimic nu e imposibil.



Psoriazisul este una dintre cele mai frecvente boli de piele si afecteaza 2% dintre populatie, sustin medicii dermatologi. Psoriazis este o boala de piele, care se manifesta prin descuamari insotita de mancarime si pete rosii de dimensiuni diferite pe piele. Regiunile afectate frecvent fiind zona articulatiilor genunchiului, cotului, cat si a pielii capului. Boala este o dermatoza netransmisibila.
Orice inflamatie psoriazica poate disparea complet si dupa persoana poate tine sub control pielea sa curata pentru toata viata.

Ceea ce vedem pe piele este o dovada a patologiei organelor interne.

Se poate de tratat simptomele, dar boala se va intoarce iarasi si iarasi. Exista conceptia "dependentei psoriazusului de patologia intestinului". Pentru a intelege originele psoriazusului, trebuie sa privesti ce avem in interiorul corpului nostru.

Cauza aparitiei psoriazisului se afla in intestin.
Totul incepe cu faptul ca peretii intestinului devin "subtiri" si "porosi", se incalca functia lor de protectie. Din cauza aceasta, toxinele care trebuie sa paraseasca intestinul cu masele fecale, se strecoara prin acesti pori, nimerind in sistemul limfatic si aparatul circulator. Sistemele de auto-curatare, in primul rand ficatul si rinichii, filtreaza aceste toxine, pana cand acestea sunt complesite, iar dupa aceasta pielea (ca parte a sistemului excretor al organismului) vine in ajutor pentru a lichida toxinele.

Acest concept este explicat in lucrarile de Dr. Henry Bieler si in materialele lui Edgar Cayce.
Conform explicatiilor lui Cayce, cutele intestinului subtire la bolnavii cu poriazis se niveleaza si devin mai subtiri, permitand "scurgerea" toxinelor prin pereti in sange. In afara de aceasta, se incalca peristaltismul intestinal si deplasarea hranei prin tractul gasto-intestinal.
Doctorul in medicina, magistrul in stiinte naturale Zoltan P. Rona constata, ca sindromul intestinului permeabil aproape intotdeauna duce la boala autoimuna, tratarea careia depinde de restabilirea invelisului tractului gastro-intestinal. Avand sindromul "intestinului permeabil", persoana devine mai putin rezistent la virusi, bacterii, paraziti si candidoza.
Factorii principali care duc la dereglarea starii peretilor intestinului sunt:
1. probleme la evacuarea maselor fecale
2. dieta necorespunzatoare
3. dislocarea vertebrelor
4. consumul insuficient de apa pura
5. emotii negative
6. ereditatea
7. antibiotice (contribuie la prolifierarea florei anormale)
8. alcoolul si cofeina (iritanti puternici ai intestinului)
9. deficitul de fermenti
10. folosirea corticosteroizilor
11. dieta cu un continut mare de carbohidrati simpli
12. solanaceele (rosii, cartofi, ardei grasi si iuti, vinete), care contine o enzima puternic distructiv pentru persoanele cu psoriazis, eczeme si artrita.
Fara indoiala, unele dn ele se suprapun, contribuind la cresterea toxinelor si cresterea aciditatii sangelui, care ar trebui sa fie slab alcalin.

Principiile tratamentului psoriazisului
La tratarea psoriazisului trebuie sa reducem la minim actiunea factorilor enumerati, pentru a ermetiza peretii intestinului, sa lichidam inflamatia cronica a mucoasei intestinului, sa-i acordam o sustinere cu fermenti, sa contribuim la eliberarea regulata a intestinului gros, si cel mai important sa echilibram starea alcalina a sangelui.
Cei mai multi pacienti sunt interesati sa se debaraseze de aceasta boala, dar din anumite motive nu considera ca e necesar sa cunoasca despre boala sa. Chiar si cunostinte de baza provoaca ca pacientul sa aplice dorinta de a respecta regimul prescris.Medicul indica ce trebuie sa urmeze, dar este mult mai important ca pacientul sa inteleaga de ce trebuie sa faca acestea.
Pielea se innoieste permanent, si este important pentru a intelege ce reprezinta psoriazisul.
In mod normal, pielea este pe deplin reinnoita in fiecare luna. Pe neobservate de ochiul omului pielea permanent se schimba, traieste si se innoieste. In psoriazis, procesul de reinnoire a pielii fortat se reduce 3-4 zile.
Sa rezumam:
1. Psoriazisul - este manifestarea exterioara a incercarilor organismului de a elimina toxinele acumulate in sistemul limfatic, din cauza "strecurarii" lor prin peretii subtiati a intestinului.
2. Acestea sunt eruptii inflamatorii pe pieli cu solzi argintii, care se cojesc la fiecare 3-4 zile in loc de 28 de zile dupa cum ar fi normal la rennoirea pielii.
3. Aceasta stare a pielii poate fi imbunatatita, luata sub control si chiar tratata, daca se iau masuri necesare pentru tratarea peretilor intestinului, reglarea canalelor  normale de evacuare a toxinelor si prevenirea patrunderii toxinelor in organism.

Un caz clinic. Un pacient de 45 de ani.
Plangeri cu privire la prezenta leziunilor pielii, mancarime, sangerare la zgarieturi. Este bolnava mai mult de 20 de ani, se trateaza periodic in stationar cu diagnoza "psoriazis". Pe perioada tratamentului se observa o remisie.
Anamneza: De mic copil a avut infectii virale respiratorii acute frecvente cu administrarea antibioticelor. Gastrita cronica, pancreatita cronica. Nu a respectat nici o dieta. Anamneza eriditara nu e agravata.  A fost solicitata emotional frecvent.
Obiectiv: Atrag atentia la sectoarele lezate ale genunchilor in regiunile hipotenare, ale coatelor, calcailor si a omoplatilor de o forma rotunda de la 5 la 68 cm in diametru, de culoarea roz-rosie, acoperite cu solzi, la incercarea de a elimina apar picaturi de sange.
Diagnoza: Psoriazis vulgaris (in placi).
Cercetare:
* la microscopul cu fonul intunecat a picaturii vii de sange - semne de intoxicatiesevera, enzimopatie pronuntata, cristale mari de acid uric, o cantitate moderata de cristale de colesterol, imunopatie moderata, Candida cu moderatie.
* ultrasonografie - colecistita cronica, pancreatita cronica.
* diagnoza de laborator - analiza general de sange: hemoglobina scazuta, continutul de eritrocite scazute.
analiza biochimica a sangelui: o crestere a colesterolului total, scaderea proteinelor generale.

A fost aplicata urmatoarea schema de restabilire:
1. Dieta.
Trebuie sa asigure in organism  slab alcalina, dieta zilnica ar trebui sa constituie 80% alimente alcaline si 20% care formeaza acizi.
Alimente alcaline:
a) Fructele (capsuni, citricele nu trebuie consumate in cazul artritei psoriazice, mere, pepenele galben, bananele nu pot fi consumate impreuna cu alte alimente).
b) Legumele (cu exceptia fasolelor, linte, porumb, dovleac, varza de Bruxelles).
c) Se exclude legumele din familia solanaceelor. Acestea sunt rosiile, tutunul, vinetele, cartofii, ardeii rosii.
d) Lecitina trebuie folosita regulat. Obtinuta in primul rand din soia, lecitina este bogata in proteine vegetale si este un produs puternic alcalin.
e) Suc de lamaie proaspat stors la un pahar de apa.
f) Suc de struguri, pere, papaya si caise.
g) Sucuri de legume proaspete.
h) Hidratarea cu apa pe compozitia minerala Coral-Mine.
Alimente acide:
Acestea contine proteine, amidon, grasimi, uleiuri. Combinarea lor produce o reactie acida in sange. Acestea sunt: carnea, cereale, cascavalul, zaharul, cartofii, mazare, unt, smantana, produsele din carne.
Produsele acestea, de si constuie un procent mic din dieta zilnica, sunt importante pentru organism si desvoltare. Pestele, carnea de pasare si carnea de miel ar trebuie sa fie incluse in dieta 20% alimente care formeaza acizi. Se exclude painea alba si produsele de panifecatie din faina alba.
2. Eliberarea intestinului gros (scaunul) 1-2 ori in zi.
3. Activitati fizice.
4. Emotii pozitive.
5. E foarte important de hidratat cu apa pura a cate 40-50 ml la kg de greutate.
6. Normalizarea starii psihice si emotionale prin autotrening.
7. Conceptul de sanatate a Coral Club International prin folosirea produselor.
Prima etapa: 21 de zile
Hidrateaza pielea. Stimuleaza secretia de colagen.
Dinamica: somn linitit, odihnitor si mai indelungat; a sporit pofta de mancare; scaun de 2 ori pe zi; dispozitie buna; petele de pe piele au devenit mai pale; mancrimea dispare.

Etapa a doua:
In dinamica: scadere in greutate 7 kg; trupul e mai usor; un somn bun; scaun de 2 ori in zi; petele de pe piele sunt aproape invizibile; mancrimea a disparut.

Etapa a treia (Profilaxie):
Sarcini:
1.Mentinerea echilibrului acido-bazic;
2. Sustinerea cu fermenti;
3. A jigula procesul inflamatoriu la mucoasa tractului gastro-intestinal;
4. Eliberarea regulata a intestinului;
5. Nutritia celulara:
Foarte important: Grasime Emu - hidratant natural. Are actiune reparatorie  puternica, nestudiata pana la capat pana in prezent. Face minuni pe piele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu