Controlul calităţii.
Coral Club Internaţional furnizează produse
biologic active, confecţionate numai la fabrici licenţiate din materie primă
naturală şi înalt calitativă cu aplicarea unor tehnologii avansate şi cu
respectarea strictă a standardelor de ramură, regulilor existente de
organizare a producţiei şi controlului calităţii – GMP(Good Manufacturing Practice - Buna Practică de Fabricaţie).
GMP sunt reguli de producere unice, pe care
producătorul trebuie să le respecte pentru a fabrica numai producţie
calitativă.
În prezent FDA (Direcţia de control a produselor
alimentare şi medicamentelor) a înăsprit cerinţele faţă de
calitatea şi respectiv producerea suplimentelor alimentare şi a obligat
producătorii să respecte cu stricteţe standardele GMF. Aceasta dovedeşte, că producătorul
lucrează cu utilaj costisitor şi are sistem intern de control a calităţii la
fiecare etapă din veriga tehnologică…
Controlul calităţii la etapele procesului de producere.
Producerea începe de la materia primă şi, în mare măsură, depinde de ea. Căci
calitatea materiei prime determină calitatea producţiei şi nici un
fel de tehnologii contemporane nu asigură o calitate înaltă, dacă ingredientele
iniţiale au caracteristici negative.
În afară de aceea că materia primă este achiziţionată
de la furnizori de nădejde, nemijlocit la fabrică se verifică
obligatoriu încă o dată calitatea ei.
Iniţial materia primă este pusă la carantină,
unde se află până nu este testată la veridicitate, puritate şi siguranţă.
Aceste proceduri includ analize la corespunderea în normă a indicatorilor
microbiologici, fizico-chimici, la conţinerea metalelor grele, radionuclizilor,
pesticidelor, antibioticilor şi altor impurităţi. Înainte ca materia primă să
fie admisă pentru producere ea obligatoriu trebuie să treacă această testare.
Încăperile de producere, precum şi sistemele de
aprovizionare cu energie electrică, iluminare, ventilare, apeductul şi
canalizarea, de evacuare a deşeurilor de producere şi altele trebuie să
corespundă anumitor cerinţe, necesare pentru curăţenia în încăperi, a utilajului şi ca producţia finită să fie pură.
În încăperi permanent se verifică temperatura, umiditatea, componenţa aerului.
Personalul, care are calificarea respectivă, trebuie să respecte cerinţele faţă de hainele speciale,
igiena muncii şi personală.
După finalizarea procesului de preparare a
pastilelor sau capsulelor, înainte ca producţia să fie ambalată ea din nou se
pune la carantină.
Când sunt terminate toate stadiile de carantină şi
control al calităţii, producţia este expediată la ambalare şi etichetare. Ca
rezultat se primeşte producţia deja cunoscută după ambalaj şi exterior.
Şi, în sfârşit, producţia gata şi ambalată este
transportată la depozit, dar controlul calităţii continuă. Din fiecare serie se
selectează probe pentru ultima analiză a producţiei finite.
Se verifică marcarea, organoleptica,
microbiologia, indicatorii fizico-chimici: dizolvabilitatea, pH şi alţi
parametri, în dependenţă de compoziţie. Daca rezultatele testelor sunt
pozitive, producţia este permisă pentru realizare.
Mostrele de control din fiecare serie obligatoriu se
păstrează în secţia control - calitate până la expirarea
termenului de valabilitate, pentru ca, la necesitate, în orice moment să se
facă analiza calitativă sau cantitativă, să se verifice indicatorii
microbiologici sau alţi indicatori.
În aşa fel, în procesul de producere producţia trece
trei etape de verificare – de la materia primă până la producţia finită.
Aceasta se face cu scopul de a fi sigur că în produsul procurat, corespund
întocmai componeţii indicaţi pe etichetă şi că acesta este un
produs inofensiv.
Organizarea contemporană a producţiei, tehnologiile
moderne şi utilajul sofisticat, controlul riguros al calităţii permit producţiei,
furnizate de compania Coral Club, să facă faţă celui mai riguros control şi să
se menţină pe piaţa de desfacere şi să fie în afara concurenţei.
Anume aceasta este garanţia
calităţii înalte şi asigură recunoaşterea producţiei în toate ţările unde este
furnizată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu