marți, 22 martie 2016

Deparazitarea (95% dintre oameni au paraziti....)

Deseori ni se pare ca boala nu are o cauza. Iar aceasta exista si ea trebuie cautata pentru ca numai cunoscand-o putem vindeca bola pe care a generat-o.

Prin urmare, omul face un tratament pentru inima, epilepsie, articulatii, dar cauza este cu totul si cu totul alta.
De exemplu, exista un parazit - toxocara sau ascarizii cainelui.

Toxocaroza este o boala parazitara provocata de infestarea cu larve luate de la caini si pisici.

In literatura de specialitate boala este numita Larva migarns visceralis (LMV). Toxocara nu se inmulteste in organismul uman, adica femelele nu depun oua.
Analiza fecalelor pentru depistarea oualor nu le identifica, iar examenul coproparazitologic este negativ in mod firesc.
Astfel, parazitul traieste, migreaza in alte organe si infesteaza tot organismul, pana la globii ocular, fara a putea fi depistat decat prin determinari de mare finete, respectiv prin asocierea informatiilor de la examenul clinic: prescolar, zona geografica, contact cu animale (caine, pisica), cu rezultatele examenului paraclinic: hiperleucocitoza cu eizinofilie, examen coproparazitologic negativ, serologia pozitiva; astfel se pune diagnosticul de certitudine: toxocaroza.

Un mare numar de caini, si in special cei maidanezi, nedeparazitati, sufera de toxocaroza. Transmiterea se realizeaza prin ouale depuse pe sol, de unde ajung cu usurinta in organismul omenesc, prin intermediul mainilor murdare, legumelor si fructelor nespalate.

Conform bilantului pe anul 2003, imbolnavirile cu toxocaroza au crescut de 1,5 ori.
In anii '50 ai secolului XX, H. Wilder a efectuat biopsia a 24 de globi ocular, extirpati de la bolnavii cu suspiciune de tumori de retina.

In 20 de cazuri el a gasit larve de toxocara (83,3%).

Statistic, 95% din populatia globului sufera de paraziti. 85% din femei au fost afectate cel putin o data de candidoza.
In concluzie, OMS recomanda ca deparazitarea sa se faca de 2-3 chiar si de 4 ori pe an, mai ales cei care au animalute acasa.

Deparazitarea profilactica trebuie sa dureze 1 luna, iar deparazitarea contra intrusilor depistati de la 30 pana la 90 zile, fiindca parazitii maturi sunt distrusi in timp de 15-30 zile, iar ouale rezista mai mult.

De aceea, deseori prin deparazitare clasica (de exemplu cu Kirantel sau Vermox) perioada nu poate depasi 15 zile fiindca acestea sunt substante foarte active, ceea ce ar dauna enorm organismului daca ar fi luate mai mult de 2 saptamani.
Exista doua programe de deparazitare.
Programul de deparazitare pentru adulti

Programul de deparazitare pentru copii


Un mare filosof francez spunea ca parazitii au ucis mai multi oameni decat toate razboaiele luate la un loc. IMPRESIONANT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu