joi, 7 august 2014

Jocul vietii de Florence Scovel Shinn

O carte de dezvoltare personala care mi se pare foarte foarte interesanta. Fiecare persoana care va citi aceasta carte poate invata ceva din ea.
Autoarea Florence Scovel Shin in vol. 1 - "Cuvantul este bagheta ta magica" explica cum omul prin puterea gandului si a cuvantul lui rostit isi poate construi propriul destin. Cuvintele si gandurile noastre sunt niste magneti. Cu cat ne gandim mai mult la lucruri negative, cu atat atragem mai multe esecuri, neimpliniri si suferinte. Si viceversa.
Multi oameni considera viata o lupta, dar de fapt este un joc. Poate fi jucat cu succes daca cunosti legile spirituale. Regulile pot fi gasite in Vechiul si Noul Testament. Isus Hristos a propovaduit ceea ce este marele joc al Daruirii si Primirii. O persoana cu o imaginatie antrenata sa conceapa doar binele, isi aduce in proria viata "fiecare dorinta a inimii sale" - sanatate, prosperitate, dragoste, prieteni, perfecta expresie de sine, idealurile sale cele mai inalte.
Explica ca exista 3 departamente ale mintii:
  1. subconstient - este o simpla putere, tot ce simte omul profund si isi imagineaza clar,se impregneaza si se indeplineste in cele mai mici detalii.
  2. constient - este numita mintea muritoare. Vede viata asa cum pare ea sa fie. Vede moarte, dezastre, boli, saracie si limitari de tot felul si impresioneaza subconstientul.
  3. supraconstient - este mintea dumnezeiasca, este regatul ideilor perfecte. Este locul pe care doar tu il poti umple, este ceva ce ai doar tu de facut, ceva "ce pare prea frumos ca sa fie adevarat".
Exista intotdeauna prosperitatea in drumul omului, ce poate fi adus in manifestare prin dorinta, credinta sau prin cuvantul rostit. Isus Hristos a spus clar ca omul trebuie sa faca primul pas. "Cereti si vi se va da, cautati si veti afla, bteti si vi se va deschide". Fiecare dorinta, exprimata sau nu, este o cerere.
"Orice lucru veti cere, cand va rugati, crezand ca l-ati primit, il veti avea. Trebuie sa te comporti de parca ai fi primit deja". Omul trebuie sa se pregateasca pentru lucru pe care l-a cerut, chiar atunci cand un semn cat de mic nu se vede la orizont. Omul poate primi doar ceea ce se vede pe sine primind.

Cuvantul rostit de om sicredinta ca ii aduc noroc creeaza asteptari in mintea subcontiinta si atrag "situatia norocoasa". Stapanind puterea de vibratie a cuvantului, omul incepe sa atraga orice verbalizeaza.
Daca cineva doreste sa faca un lucru de care se teme, nu mai e nevoie sa-l faca. In curaj exista geniu si magie. Infrunta o situatie fara frica si nu mai e nici o situatie de infruntat: cade sub propria ei greutate.
Un vechi proverb spune ca numai omul cuteaza sa isi foloseasca cuvintele in 3 scopuri:
  1. vindecare
  2. binecuvantare
  3. prosperitate
Ceea ce omul spune despre altii, se va spune despre el si ceea ce ii doresteel altuia, el isi doreste lui insusi. Daca un om doreste cuiva "ghinion", poate fi sigur ca isi atrage ghinion siesi. Daca doreste sa ajute pe cineva sa aiba succes, el isi doreste si se ajuta sa aiba la randul sau succes.
Corpul poate fi reinnoit si transformat prin cuvantul rostit si viziune clara. Sufletul este mintea subcontienta si trebuie "salvat"de gandirea gresita.
  • Critica repetata produce reumatism, gandurile lipsite de armonie produc depozite nenaturale de sange, care se depun la incheieturi.
  • Ingrasarea este produsa de gelozie, ura, lipsa iertarii, teama etc.
Fiecare boala are drept cauza o neliniste sufleteasca. Lipsa iertarii este cea mai raspandita cauza a bolii. Ea ingreuneaza arterele, sau ficatul si afecteaza vederea. Orice lipsa de armonie exterioara indica lipsa de armonie mentala. Singurii dusmani ai omului sunt cei din interiorul sau. Omul luminat se straduieste sa fie mai bun cu aproapele sau. Munca sa este cu sine, sa trimita bunavointa si binecuvantare fiecarui om si lucrul extraordinar e daca cineva binecuvanteaza un om, acela nu mai are putere sa raneasca. Bunavointa produce o extraorinara aura protectoare in jurul celui care o trimite. Cu alte cuvinte, iubirea si bunavointa distrug dusmanii launtrici ai omului.

Chinezii spun ca APA este cel mai puternic element pentru ca este perfect non-rezistent. Poate distruge stanca si poate matura totul din calea ei. Deci RAUL este o lege falsa, pe care omul si-a autoconstruit-o. Oamenii spun adesea: "de ce copilasul atrage boala cand e prea tanar chiar si sa o inteleaga?" Deoarece copiii sunt sensibili si receptivi la gandurile altora si oglindesc adesea temerile parintilor. Daca nu-ti mobilizezi tu singur subcontientul, altcineva il va mobiliza in locul tau. Adesea, mamele atrag, inconstient, pentru copiii lor boli cu ingrijorarea lor si urmarind simptomele.
De aceea, omul trebuie sa transmita doar ganduri bune si sa fie centrat pe un mod de gandire corect. Daca ai un esec boteaza-l cu un singir nume "SUCCES".
Faceti-va un obicei cand te trezesti fa o afirmatie si astfel vei vedea minunile si miracolele facandu-se loc in viata ta.

Omul primeste doar ceea ce da. Gandurile si actiunile si cuvintele omului se intorc la el, mai devreme sau mai tarziu, cu o precizie uimitoare. Dorinta este o forta uriasa si trebuie sa fie dirijata pe canale corecte, sau  se produse haosul. Cel mai important pas este cel dintai, cererea corecta, dreapta.
"Daca vrei sa fii bogata, trebuie sa fii mai intai ordonata. Toti oamenii prosperi sunt ordonati si ordinea este prima lege a paradisului". Multi oameni ignora faptul ca darurile si lucrurile sunt investitii, iar agonisirea si economia conduc invariabil spre pierdere. Legea se afla mereu de partea celuice cheltuieste fara teama, cu intelepciune. Sursa omului este nelimitata si constanta, cand crede cu adevarat.

Teama si indoielile otravesc mintea si corpul, iar imaginatia functioneaza haotic, provocand dezastre si suferinte. Cum se poatte scapa de teama? Infruntand lucrurile de care va temeti. Infruntati leul si el va disparea, fugiti si el va fugi dupa voi. "Intr-o clipa" eliberarea omului va veni, cand el realizeaza ca nu exista puterea raului.

Subconstientul este adesea impresionat prin muzica. Muzica are calitatea celei de-a patra dimensiune si elibereaza sufletul din prizonierat. Face lucruri minunate sa para posibile si usor de indeplinit.

Fiecare om de pe planeta isi primeste initierea in iubire. "Iubirea este un fenomen cosmic" si ii deschide omului cea de-a patra dimensiune a lumii, "LUMEA MINUNILOR". Iubirea este cea mai puternica forta magnetica din univers. Ea atrage ceea ce-i apartine. Gelozia este cel mai mare dusman al iubirii.
Un proverb: "Nici un om nu este dusmanul tau, nici un om nu este prietenul tau, fiecareom este invatatorul tau". Asa ca fiecare artrebui sa invete ceea ce fiecare om il poate invata si sa-si invete cat de repede lectia si sa se elibereze.
Nici un om nu are succes in afaceri atata timp cat nu isi iubeste munca. Lucrul facut de mantuiala duce intotdeauna la esec.
Nici un om nu poate atrage banii daca ii dispretuieste. Banii sunt Dumnezeu in manifestare, ca eliberare de dorinta si  limitare, dar ei trebuie sa fie intotdeauna tinuti in circulatie si folositi corect.
Acum, se stie ca teama materna este responsabilitatea pentru boli sauaccidente care apar in vietile copiilor.

"Cereti si veti primi."
Omul trebuiesafaca prima miscare. "Apropie-te de Dumnezeu si El se va apropia de tine."
Daruirea deschidea calea pentru a primi. Pentru a crea o activitate financiara,trebuie sa dai. Zeciuiala este o veche regula evreiasca si este cert ca aduce prosperitate. Zeciuiala sau darul trebuie facut cu dragoste si inima usoara. Omul insusi isi limiteaza sursele prin viziunea sa limitata.

Este o carte cu multe exemple si afirmatii in diferite domenii. Omul trebuie sa faca o arta din a gandi. Toata puterea ii este data omului, sa aduca raiul pe pamantul sau prin gandirea corecta. Poti citi aceasta carte si sa nu schimbi nimic sau o poti citi si sa incepi cu primul pas. Alege afirmatiile care iti par importante pentru tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu