luni, 1 iulie 2013

Copacul divin - Pau D'arco


Scoarta copacului furnicilor - secretul sanatatii indienilor din America de Sud

Vesnic verde, copacul furnicilor din padurile tropicale ale Argentinei, Mexicului si Peru, unde solul este bogat in minerale, iar aerul este saturat cu ozon, traieste pana la 700 ani. Copacul furnicilor a primit aceasta denumire pentru faptul, ca toate cavitatile din maduva crengilor acestuia sunt populate de furnici. Proprietatile curative ale scoartei acestui copac sunt cunoscute de mii de ani. Triburile indienilor din Guarani si Tupi considerau copacul furnicilor un remediu, "care ajuta la prelungirea tineretii", "care da vigoare si putere" sau "copac divin".

In ce consta, totusi, puterea COPACULUI DIVIN?

Copacul divin reprezinta un antibiotic vegetal natural si un imunocorector, datorita continutului de lapacol, un compus separat din stratul interior al scoartei. Pentru prima oara a fost obtinutin anul 1882, compoziţia plantei a fost intens studiata de catre oamenii de stiinta si, in prezent, sunt cunsocute multe principii active ale scoartei de Pau d'Arco care au facut ca aceasta sa fie recunoscuta de catre oamenii de stiinţa si medici (mai ales din America de Sud, dar si SUA) pentru urmatoarele proprietati:

1. Acţiune antibacteriană- datorită lapacholului, împiedica multiplicarea bacteriilor (stafilococ, streptococ, brucella etc).
2.Acţiune antivirală (herpes, virus gripal, viroze respiratorii etc).

3. Acţiune antimicotică- datorotă substanţei numite xilodina, care împreună cu lapachol împiedică dezvoltarea ciupercilor (candida, tricofiton etc).

4. Acţiune antiparazitară- creează un mediu nefavorabil pentru paraziţi şi împiedică înmulţirea acestora (a fost demontrat că are efecte chiar şi în cazul paraziţilor din genul plasmodium care cauzează malaria!).

5. Proprietăţi imunomodulatoare- măreşte rezistenţa nespecifică a organismului, ajută chiar şi în cazul alergiilor şi afecţiunilor autoimune.

6. Acţiune antiiflamatoare

7. Acţiune uşor analgezică

8. Acţiune antitumorală (demonstrată în laborator).

9. Acţiune antileucemică

10. Subţiază sangele

11. Acţiune antireumatică

12. Diminuază secreţiile glandelor sebacee


Cel mai important este faptul, ca toate aceste proprietati ale scoartei copacului furnicilor sunt confirmate de studii stiintifice actuale si, de asemenea, ca nici unul din compusii activi separati ai scoartei nu poate atinge nivelulde activitate a intregii plante.

Produsul „Pau D’Arco” are acţiune benefică în caz de:

• afectiuni respiratorii (viroze respiratorii, gripa, traheita, bronsita);
• procese inflamatorii cu diverse localizari;
• terapie complexa a afectiunilor sistemului urogenital;
• afectiuni micotice;
• artrite si artroze;
• gastrite, otita, sinuzita;
• afectiuni ale sistemului urogenital (cistite, uretrite, prostatite, pielonifrite);
• leziuni purulente ale pielii (acnee, eczema, furunculoza, psoriazis, dermatita, vitiligo).

Personal folosesc in familia mea aceasta scoarta sub forma de capsule. Este un produs natural care face parte din trusa de prim ajutor a familiei si recomand cu drag tuturor. Il folosim daca simtim primele simptome de raceala sau ca ne-a prins raceala, dureri in gat, daca sunt inflamatii sau dureri de orice fel, rani, infectii, programul de deparazitare ect.


Aceste 2 produse in combinatie cu Selen si Papadie exercita o actiune mai complexa.

Pau D'Arco with DandelionScoarţa de arborele furnicilor cu păpădie - complexul de substanţe vegetale (scoarţa de arborele furnicilor, păpădia, sâmburii de struguri, măslinele) inhibă acţiunea bacteriilor, viruşilor, fingilor patogeni, întăreşte imunitatea, creşte rezistenţa organismului la diverse infecţii virale şi bacteriene.


Produsul natural Pau D’Arco with Selenium exercită un efect imunomodulator, antibacterian, antiinflamator, antiviral, antimicotic în infecţii virale şi bacteriene, procese inflamatorii cu localizare diversă. Seleniul şi vitamina C accentuează acţiunea scoarţei de arborele furnicilor, stimulează forţele de apărare ale organismului şi creşte rezistenţa la diverse infecţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu