Aceste informatii vor fi pentru cei care ii intereseaza alimentele bazice. Nivelul pH-ului lichidelor noastre interioare are efect asupra fiecarei celule din corp. Intregul proces de metabolism este vonditionat de mediul interior alcalin echilibrat. Factorul pH reprezinta raportul dintre aciditate si alcalinitatea unei solutii chimice, pe scara de la 0 la 14. La valoarea 7 substanta este considerata neutra, sub 7 este acida, iar peste 7 alcalina. E important de retinut ca nu doar substantele sunt producatoare de alcalinitate sau aciditate, ci si emotiile, gandurile, muzica, activitatile pe care le intreprindem si cuvintele pe care le rostim.
Ce fac acesti alcalini sau acizi in corpul nostru? Fie furnizeaza sau fie iau energie din corp.
Exista in corp mai multe sisteme lichidiene interconectate si fiecare are pH-ul sau:
pH-ul sangelui si limfei
Corpul are aproximativ 5 l de sange si 2 l de limfa, aceste lichide dreneaza si hranesc restul de aproximativ 70 de kg de tesuturi ale unui adult. De aceea are un rol important in pastrarea unei aciditati normale in tesuturi.
pH-ul digestiv
In functie de alimentele consumate si de secretiile digestive, pH-ul poate varia de la 2 (acidul clorhidric din stomac), pana la 9 (sucul pancreatic). Sistemul digestiv este unicul care se dezechilibreaza atat de usor si el si reprezinta cheia in mentinerea sanatatii.
pH-ul urinei si al transpiratiei
Are rol de supapa de control asupra pH-ului sanguin si variaza intre valorile de la 4, 5 si 8. Marea majoritate a persoanelor au un pH cuprins intre 5-6.
Sangele este cel care determina gradul de sanatate al intregului organism. Toate bolile se produc din cauza aciditatii din sange. Cand deseurile acide intra in sange, ele incearca sa se elimine prin plamani (CO2) si rinichi (saruri de urina). Iar cand sunt in exces, la inceput apar diferite simptome, pot aparea eruptii cutanate, raceala, gripa, dureri de cap, alergii sau sinuzita frontala. Daca organismul nu se alcalinizeaza atunci pot aparea probleme ale glandei tiroidei, glandei pararenale si probleme hepatice. Daca pH-ul tesutului devine tot mai acidulat, nivelul oxigenului scade si se distrug celulele. Cand rezerva alcalina este epuizata, SURVINE MOARTEA.
Alcalinizarea reprezinta solutia pentru regenerarea tesuturilor. De aceea e important sa stim ce consumam zilnic. Alimentele alcaline sunt cu adevarat regeneratoare. Alcalinizarea este cheia succesului in procesul de regenerare si insanatosire a organismului.
Alimente care formeaza mediul alcalin:
FRUCTE
Ananas proaspat, Capsuni, Caise, Cirese, Coacaze, Curmale, Mere, Banane, Grepfruit, Lamai coapte, Mango, Mandarine, Nuca de cocos proaspata, Papaya, Piersici, Pepene, Pere, Smochine, Stafide, Struguri, Rodii.
LEGUME
Anghinare, Arpagic, Avocada, Ardei, Brocoli, Bostan, Castravete, Cartof dulce si alb, Ceapa, Conopida, Castane, Dovlecel, Fasole verde si uscata, Frunze de conopida, Gogosari - toate culorile, Gulie, Lucerna, Hrean, Masine, Macris, Marar, Mazare verde, Migdale, Morcovi, Nap, Porumb dulce, Papadie, Pastarnac, Patrunjel, Praz, Ridiche, Salata verde, Spanac, Sfecla, Telina, Usturoi, Varza de Brixelles, Varza rosie si alba, Vinete.
DULCIURI ALCALINE
Suc de trestie de zahar, Zahar din trestie uscat, Sirop de orez brun, Miere naturala in cantitate mica.
BAUTURI ALCALINE
Sucuri din legume radacinoase, ceiuri din plante neindulcite.
PRODUSE ANIMALE ALCALINE
Oua de prepelita si oua de rata.
CEREALEHrisca, mei, orz verde.
ALIMENTE ULEIOASE ALCALINE
Ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline, ulei de peste, migdale, samburi de dovleac, susan, castane, nuca de cocos prospata.
DIVERSE ALCALINE
Aproape toate condimentele, produse din lucerna, ghimbir, alge, sare de mare, drojdie de bere.
SUPLIMENTELE sunt ALCALINE.
1. SPIRULINA - pH-14.
4. CORAL-MINE - apa alcalina.
Modifica pH apei de la 6,0 la 8,0 la cantitatea de apa 1,5 l. Apa alcalina neutralizeaza rezidurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate prin transpiratie si urina.
RETINETI: bucuria, fericirea, rasul, meditatia, exercitiile de respiratie, sauna, odihna, relaxarea si somnul creaza alcalinitate.
Va doresc SANATATE MAXIMA si O VIATA LUNGA SI FRUMOASA!
LEGUME
Anghinare, Arpagic, Avocada, Ardei, Brocoli, Bostan, Castravete, Cartof dulce si alb, Ceapa, Conopida, Castane, Dovlecel, Fasole verde si uscata, Frunze de conopida, Gogosari - toate culorile, Gulie, Lucerna, Hrean, Masine, Macris, Marar, Mazare verde, Migdale, Morcovi, Nap, Porumb dulce, Papadie, Pastarnac, Patrunjel, Praz, Ridiche, Salata verde, Spanac, Sfecla, Telina, Usturoi, Varza de Brixelles, Varza rosie si alba, Vinete.
DULCIURI ALCALINE
Suc de trestie de zahar, Zahar din trestie uscat, Sirop de orez brun, Miere naturala in cantitate mica.
BAUTURI ALCALINE
Sucuri din legume radacinoase, ceiuri din plante neindulcite.
PRODUSE ANIMALE ALCALINE
Oua de prepelita si oua de rata.
CEREALEHrisca, mei, orz verde.
ALIMENTE ULEIOASE ALCALINE
Ulei presat la rece de floarea soarelui sau masline, ulei de peste, migdale, samburi de dovleac, susan, castane, nuca de cocos prospata.
DIVERSE ALCALINE
Aproape toate condimentele, produse din lucerna, ghimbir, alge, sare de mare, drojdie de bere.
SUPLIMENTELE sunt ALCALINE.
1. SPIRULINA - pH-14.
2. LAMINARIA
3. LUCERNA
4. CORAL-MINE - apa alcalina.
Modifica pH apei de la 6,0 la 8,0 la cantitatea de apa 1,5 l. Apa alcalina neutralizeaza rezidurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate prin transpiratie si urina.
5. H-500 = MICROHYDRIN - sunt capsule cu ioni activi de hidrogen. Modifica pH-ul apei incepand cu 8,5 in functie de doza.
Va doresc SANATATE MAXIMA si O VIATA LUNGA SI FRUMOASA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu